Novas äventyr ute!

Igår köpte vi koppel till Nova och Sibell. Det börjar ju bli skönt väder ute så det är dags för katterna att få gå ut och njuta lite. Vi försökte smyga och överraska dem med kopplena bakifrån men vi var aldrig riktigt nära. Istället blev det ett fast grepp i Novas nackskinn så att vi kunde sätta på selen. Det var ju inte alltför uppskattat. Vi försökte med Sibell ett kort tag men kom på att det var lika bra att ta ut Nova innan hon fick panik på selen och gömde sig under soffan. Fas 1 avklarad.
Fas 2, trapphuset! En hel del skinka gick åt till att försöka locka ut Nova i trapphuset. Efter ha varit riktigt nära en gång slutade det med ett stadigt grepp om nackskinnet den här gången också. När lägenhetsdörren stängdes började hon jama ängsligt men med lite skinka lyckades vi locka ner henne 1,5 trappa. Den sista biten blev det nackskinnet än en gång. Fas2 avklarad!
Dags för sista fasen. När vi kom ut fortsatte jamandet och hon sprang omkring lite förvirrat och letade efter något bra gömställe. När hon inte hittade något försökte hon fasadklättra upp till lägenheten igen, hon kom faktiskt 2 meter upp på en lodrät husvägg innan kopplet satte stopp. Efter det så lyckades vi plocka upp henne i famnen. Vi har ingen aning om hur det gick till, ingen av katterna har gått att bära förut men det verkar som att Nova tyckte det var det tryggaste stället utomhus. Efter att ha burit runt henne på baksidan satt vi där i nästan 1 timme. Nova tittade runt lite försiktigt men satt mest och tryckte i våra knän, ganska roligt då det bara är Sibell som gjort det tidigare. Även om hon darrade som ett asplöv hela tiden så var det nog en ganska spännande upplevelse!






Matdags!



Varje gång missarna ska få sin mat så piper de så gulligt!


Så här ivrig blir Sibell när hon ska få skinka :)






Kissemissarna




Lilla rara Nova!


Är det bara jag som tycker att Sibell ser ut som ett mini monster på den här bilden? :)




Busarna


Så här kan det se ut när Nova och Sibell leker..vilt!

Personligheterna börjar synas allt mer!


Snart har de bott hos oss i tre månader.
Tiden bara springer iväg men samtidig känns det ändå som att de bott här i minst ett år. Efter tre månader har vi tydligt kunnat se hur deras personligheter allt mer börjar formas.
Sibell är lekfull, väldigt kärleksfull och älskar att stryka sig mot mattes och husses ben men fortfarande lite rädd för främlingar och hastiga rörelser som hon inte är beredd på.
Nova är mycket nyfiken och vill undersöka allt nytt, även hon är kärleksfull.
Vi har inte lyckats lära de att bli burna än. Det beror ju också mycket på att vi inte riktigt haft tid efter kastreringen men det får bli vårt nästa projekt :).






Fotomodell?



Söt


Sötare


Sötast


Eeh.. sötigast? :p


Nova poserade för fullt idag. Lill-tjejen är verkligen fotogenisk!


Idag var det Nova som åmade sig framför kameran men vad vore ett inlägg utan en söt bild på lilla Sibell också. :)

2 mars


Ibland kan Sibell bara bli för mysig!! :)





Igår hittade vi en våt fläck i vår säng igen!
 Hoppas bara att detta var en engångsföreteelse :/..

Efter kastreringen.














RSS 2.0