Efter kastreringen.





Det har hänt mycket de senaste veckorna. Vi lyckades uthärda de två veckorna fram till kastreringen och fick även in katterna i varsin bur efter en hel del bök på morgonen. Vi lämnade våra två små pojkar på morgonen och åkte till vår stora förvåning och hämtade två små tjejer på eftermiddagen.
Vi kände oss helt säkra på att vi hade två killar men oj vad fel vi hade. Pim-Pim och Zeb känns ju inte som allt för tjejiga namn så det var dags att tänka om. Efter att ha funderat på det bestämde vi oss för Nova (Pim-Pim) och Sibell (Zeb), vi hade stora problem med de nya namnen i början men har sakta men säkert börjat vänja oss.
Katterna var inte helt nöjda med sina trattar i början och Nova lyckades slita av sin redan första kvällen, gissa var den hamnade.... runt Sibells hals som promenerade runt med två trattar i några timmar. Med tanke på hur mycket hon ogillade sin första tratt så är det en gåta för oss hur hon kom på ideén att trycka ner huvudet i den andra när den lossnat. Lite för nyfiken för sitt eget bästa?
En konstig sak som hände var att Nova började fräsa mot och attackera Sibell de första dagarna efter kastreringen. Det måste ha varit någon konstig reaktion på allt som hänt och tack och lov så slutade hon med det efter några dagar. En kväll var det så illa så vi inte ens ville ha dem i samma rum.
Den största förändringen efter kastreringen är dock hur keliga de blivit. Båda två älskar att bli klappade och framförallt Sibell stryker sig mot benen när hon vill bli klappad. Hon har inte riktigt förstått att det kan vara farligt att springa rakt ut framför fötterna när hon vill bli klappad så det gäller att vara på sin vakt när man går omkring.
Om två dagar är det äntligen dags att ta av trattarna och det ska bli kul att se vad katterna tycker om det!








.










Det har hänt så mycket, så mycket!
Någon gång under helgen ska jag försöka ta mig i kragen och uppdatera bloggen :).




Den stora, stora dagen!


Imorgon ska Pim-pim och Zeb kastreras!

Just nu verkar de vara mycket intresserade av transportburarna och går mer än gärna in för att utforska och vila i de.
Vi hoppas innerligt att de känner detsamma i morgon bitti ;)



 


  

...




Pim-pim och Zeb har verkligen varit jätte duktiga på att använda lådan från dag 1. Sista tiden har de varit jätte mysiga och gjort stora framsteg. Därför kändes det väldigt tråkigt när de plötsligt började kissa på helt fel ställen som t.ex vår säng o soffa. Från början förstod vi inte alls vad det berodde på men efter att ha pratat med Kattstallet tror vi att det kan bero på att de börjar bli könsmogna.

Vi ska därför kastrera dem om 2 veckor och hoppas verkligen att det löser problemet. Om de fortsätter kissa på fel ställen efter kastreringen får vi se hur vi ska göra, de sista dagarna har vi spenderat fritiden i tvättstugan och det känns ju inte riktigt hållbart i längden. Men efter att ha pratat med Kattstallet verkar det som att kastrering med största sannolikhet kommer att fungera så vi håller hoppet uppe. Det skulle ju vara väldigt tråkigt om det inte fungerar eftersom Zeb och Pim-pim är en del av familjen nu.



.



Lilla Pim-pim tar hand om sin lillebror.. så gulligt!

(Som ni ser så förstördes videon lite av en datasladd som låg ivägen)




Mys med Zeb!

.



De är ju bara för söta när de sover!





Fina lilla Zeb




RSS 2.0